La-Grande-forêt-D-AnlierNiet te missen activiteiten

Het Festival van de Ardense legendes - Redu - derde weekend van september

Elk jaar verwelkomt het dorp Redu deze mysterieuze activiteit. Een ideale gelegenheid om het legendarische patrimonium van onze streken te ontdekken aan de hand van de talrijke animaties: sprookjeswandelingen, straattheater, muzikale animatie, conferenties, voorstellingen, enz.

Bij het vallen van de nacht gaat het festival over in de Sabbat van de Gypsine. Deze heksenjacht met fanfare en acteurs speelt zich af in de straten van het dorp en in het bos.

www.haute-lesse-tourisme.be

De internationale dag van de jacht en van de natuur Saint-Hubert - eerste weekend van september

Deze niet te missen activiteit in de stad Saint-Hubert telt twee hoogtepunten: de hoogmis die aangekondigd wordt door Belgische en buitenlandse jachthoorns en de historische opvoering.

Deze voorstelling beeldt het majestueuze verleden van de stad met talrijke gekostumeerde figuranten uit. Daarnaast zijn er ook nog veel andere activiteiten zoals boswandelingen, activiteiten voor honden, voorstellingen, een ambachtelijke markt, enz. Niet te missen!

www.saint-hubert-tourisme.be

Het feest van de Heilige Hubert - Saint-Hubert - op 3 november

Op 3 november viert de stad Saint-Hubert haar patroonheilige en wordt de hoogmis in de basiliek aangekondigd door de jachthoornblazers. Tijdens deze viering worden eerst de broden gezegend en daarna de dieren. Volgens het geloof beschermt dit ritueel mensen en dieren tegen hondsdolheid.

Tijdens dit religieuze folklorefeest worden ook nog andere activiteiten georganiseerd: een artisanale markt, tentoonstellingen, begeleide bezoeken:

www.saint-hubert-tourisme.be

 

Terug