La-Grande-forêt-De-Saint-HubertOntdek de natuur

Wandel in de Ardense bossen, herbron, ontdek, observeer, leer en laat u verrassen. Laat u verleiden door de diverse en rijke natuur in het Grote Woud van Saint-Hubert!

La réserve naturelle domaniale du Rouge Poncé

La réserve naturelle domaniale du Rouge Poncé
  • La réserve naturelle domaniale du Rouge Poncé
  • La réserve naturelle domaniale du Rouge Poncé

Contact


6970 Mochamps (Tenneville)

Tel : +32(0)477 78 14 08

Bijkomende beschrijving

Deze berkensoort is veel "noordser" dan de berkenboom "Betula pendula" en ze kan goed tegen een vochtige en relatief arme omgeving, zoals het geval op deze heidevelden van de Hoge Ardennen. In dit reservaat, gelegen op 550 m. hoogte (dat deel uit maakt van de beboste hoogvlakte van Freyr), vinden we een typische noordelijke flora en een fauna. Wat de planten betreft, bijvoorbeeld, vinden we er de veenbes (Vaccinium vitis-idea), de wolfsbosbes (Vaccinium uliginosum), de eigenaardige wilg (Salix aurita) of de Trientalis europea. Verschillende varens groeien hier en daar... Voor zei die meer door dieren aangetrokken worden, klein of groot, ontmoeten we in dit natuurreservaat de vivipare hagedis, de rosse kikker, de droeve loopkever (de grootste loopkever van onze regio), de zeldzame bonte vliegenvanger, de zwarte ooievaar, zonder de verschillende soorten libellen en waterjuffers te vergeten. Wanneer u in de winter rond struint door dit gebied, dan ziet u vast en zeker de mooie kruisbek die zoekt naar voedsel in de dennenappels van.... coniferen of kepen die er in grote getale aanwezig zijn.


Algemene beschrijving

Dit is één van de oudste domaniale natuurreservaten van Wallonië, na die van de Hautes-Fagnes. Het was heel belangrijk om dit landschap te beschermen aangezien het zeer specifiek is met het hoogveen waar berkenbomen groeien (Betula pubescens).


Beschrijving

Zichtbaar vanaf de openbare weg

Restriction

Huisdieren niet toegelaten
Huisdieren niet toegelaten